Indholdsfortegnelse:

Anonim

En person betaler for et produkt eller en tjeneste ved at skrive en check til virksomheden for det skyldige beløb. Virksomheden accepterer checken og kunden er færdig med betaling. Dernæst skal virksomheden konvertere dette stykke papir til valuta. Dette gøres ved at sætte denne check i et depositum og tage depositum til sin bank og deponere det på sin konto. Nu har banken den oprindelige kontrol og skal konvertere denne til valuta. Denne proces, kaldet check clearing, kan tage et par dage. Af denne grund kan banken holde fat på sin kundes konto, indtil checken rydder den oprindelige bank. Kundens konto afspejler depositum i saldoen, men den tilgængelige saldo afspejler ikke beløbet for denne check.

Clearinghouse

Banken begynder processen med at rydde tjekken ved at tage et billede af checken, front og back, og konvertere livecheck til en elektronisk fil. Banken, der accepterede depositumet, sender derefter den elektroniske fil til en anden bank, kaldet clearinghuset, hvor alle checks er centralt behandlet. Clearinghouse accepterer den elektroniske fil og afgiver oplysningerne fra den for at afgøre, hvilken bank checken rent faktisk er tegnet. Clearinghuset gør dette ved at bruge routingnumre og andre oplysninger på checken. Clearinghuset sender derefter den elektroniske fil til banken, mod hvilken den oprindelige check er trukket, så banken kan betale kontoen. Denne proces betegnes almindeligvis som clearing af checken.

Afklaring af checken

Banken, som checken er trukket på, modtager den elektroniske fil og matcher numrene til de kontonumre, den har på filen for kunden. Dernæst kontrollerer banken størrelsen af ​​checken på kundens bankbalance for at sikre, at der er nok penge på bankkontoen til at dække checken. Hvis der er tilstrækkelige midler, ryddes tjekken ved at reducere saldoen på kundens konto med beløbets størrelse. Hvis der ikke er nok penge på kontoen, bliver tjekken ikke ryddet. I stedet fratrækker banken en returafgift (almindeligvis kaldet en afvisningsprocedure) fra kundens konto, og checken returneres til clearinghuset - som efterfølgende returnerer den til den bank, der indsendte den, så banken kan returnere checken til kunden.

Anbefalede Valg af editor