Indholdsfortegnelse:

Anonim

Forskellene mellem sikrede lån og usikrede lån er enkle at forstå. Et sikret lån indebærer sikkerhedsstillelse, mens et usikret lån er baseret på en underskrift eller dit ord for at tilbagebetale det. Der er både positive og negative aspekter, og en person kan have flere sikrede og usikrede lån på samme tid.

Lån kan enten sikres eller usikret.

Typer af sikre lån

Et sikret lån er baseret på sikkerhedsstillelse. Sikkerhedsstillelse er materielle ejendomme, som långiveren placerer et lien på, når lånet stilles til en låntager. Et eksempel ville være et hjem eller bil lån. Hjemmet tilhører ejeren, men udlånsinstitutionen har ret til at tage og sælge hjemmet, hvis ejeren ikke foretager sine betalinger i henhold til hans lån.

Der er mange typer sikrede lån. Et lån fra pawnshop er et eksempel. Ejeren af ​​bondemægleren vil give ejeren af ​​en diamantring kontanter, mens han holder ringen som sikkerhed. Ringens ejer vil have en begrænset tid til at betale nogen interesse og princippet til butikken for at få sin ring tilbage. Ellers har pawnshop ret til at sælge ringen til en anden kunde.

Fælles typer af usikrede lån

Et usikret lån har ingen sikkerhedsstillelse. En balance på et kreditkort er et eksempel. På grund af den højere risiko, som långiveren antager med et usikret lån, er renten normalt højere end på et sikret lån.

Långivere gør brug af i tilfælde af manglende betaling af et usikret lån. Låntageren risikerer at lide skade på hans kreditvurdering, og långiveren kan tage låntageren til retten for manglende betaling. Domstoler uddeler normalt domme til fordel for långivere.

Tidsramme

Usikrede lån mange gange har kortere varighed end sikrede lån. For eksempel kan personlige usikrede lån gennem et udlånsinstitut, såsom en bank, vare i en måned på højst fem år.

På den anden side kan sikrede lån såsom boliglån være i 30 år eller mere, mens et nyt billån kan vare så længe som syv år. Jo længere varigheden er, desto mindre låntageren kan betale per måned, men jo mere interesse låntager betaler til långiveren.

Indkomstskat Fordele

Sikrede lån, især boliglån, har indkomstskat. Disse fordele omfatter evnen til at fratrække renter betalt. Virksomheder kan også være i stand til at fradrage renter betalt på bil og andre typer lån også.

Indkomstskat Overvejelser

Uanset om du har et sikret lån eller et usikret lån, er hovedstolen ikke skattepligtig eller fradragsberettiget. Renter betragtes som indtægt for den part, der skal betales renterne, uanset om det er et sikret lån eller et usikret lån. Det bør indberettes som indkomst på personlig eller erhvervsmæssig indkomstskat.

Når du sælger noget, som dit hjem, rapporterer du købsprisen og salgsprisen. Du må ikke fratrække eventuelle renter du har betalt på boliglånet, fordi interessen blev rapporteret i tidligere år.

Anbefalede Valg af editor