Indholdsfortegnelse:

Anonim

Karnataka er en stat beliggende i det sydvestlige Indien, tidligere kendt som Mysore. For at øge indkomsten til finansiering af offentlige projekter indførte regeringen i Karnataka Karnataka Tax on Luxuries Act i 1979.Skat på luksuser anvendes på hoteller og logihuse og andre rekreative steder, herunder sundhedsklubber og ægteskabshaller, hvor hoteller giver disse faciliteter til gæster.

Smykker på display.credit: DelafrayeNicolas / iStock / Getty Images

Skat på hoteller

Kapitel II i loven regulerer skatten for hoteller og logihuse, og omfatter også skat på sundhedsforeninger. Hoteller opkræves en afgift på hvert værelse til gæstebesættelse. Hotelværelser, der koster mere end 150 rupees, men mindre end 400 rupees pr. Dag beskattes til 4 procent af værelsesprisen for hvert værelse. En skat på 8 procent gælder for værelser opkrævet ved 400 rupees til 1.000 rupees om dagen, mens den højeste sats på 12 procent gælder for værelser belastet med over 1.000 rupees pr. Dag.

Helseklubber og ægteskabshaller

Hvis et hotel indeholder et fitnesscenter, der er tilgængeligt for gæsterne, beskattes dette i henhold til lovens kapitel II, afdeling 3. Denne skat gælder for andre faciliteter, herunder skønhedssaloner, konferencesale og svømmebassiner. Skatten gælder kun, hvis hotellet opkræver gæster for brug af disse faciliteter. Skatten er fastsat til 20 procent af omkostningerne ved at bruge faciliteterne. Hvis det koster 100 rupier at bruge en sundheds klub facilitet, er 20 rupees tilføjet til prisen, så gæsten betaler 120 rupees. Hvor gebyret til at bruge en ægteskabshal er større end 2.000 rupier pr. Dag, skal hotellet inkludere skat på 15 procent til det gebyr, der betales for at bruge hallen.

Skat på Luxuries

En afgift gælder for salg af luksusvarer i henhold til kapitel III i retsakten. Luxuries er opført i en tidsplan, og forskellige elementer tiltrækker forskellige skattesatser. En 2 procent skat skal tilføjes til kostprisen for silke stoffer, mens cigaretter tiltrækker en skat på 4 procent. En 12-procentig afgift gælder for alle elektriske og elektroniske varer, herunder fotografiske og videokameraer. Den luksusskat gælder ikke for varer, der sendes ud af staten, og hvis der er betalt afgift på varer i henhold til Karnataka Sales Tax Act fra 1957, gælder luksusskatten ikke for disse varer.

Klager

Hvis en virksomhed, der er forpligtet til at betale luksusskatten, undlader at gøre det eller underbetaler det skyldige beløb, kan skattekonsulenten ifølge en vurdering fra statskontoret pålægge en bøde sammen med den skat, som skattekontoret mener, at den skal betale. Ifølge lovens kapitel V kan en erhvervsdrivende klage over en skattevurdering eller en straf, men skal appellere til appelmyndigheden senest 30 dage efter modtagelse af besked eller straf. Appelmyndigheden, der behandler sagen, kan bekræfte vurderingen eller straffen, annullere vurderingen eller straffen, eller det kan forbedre vurderingen eller straffen.

Anbefalede Valg af editor