Indholdsfortegnelse:

Anonim

Før computerisering gjorde elektronisk elektronisk overførsel af midler sikker og hurtig, tog de fleste kontohavere penge fra deres bank ved hjælp af checks. Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) etablerede et routing nummer system til systematisk at identificere den bank, hvorfra kontoen er trukket og den betalende bank for at hjælpe finansielle institutioner sortere og rute deres transaktioner til den relevante bank. Kredit- og checkkort bruger et andet system til at spore penge, og routing nummeroplysninger er ikke trykt på checkkort.

Routingnumre vises kun ved udskrivning.

Routing Numbers

Traditionelt vises routingnumre i nederste venstre hjørne af hver check, en kunde skriver. Da disse kontooplysninger ikke ændres, bliver de trykt på kontrol under fremstillingen. En checks rutingsnummer er den første streng på ni cifre i de numre, der identificerer kontoen. De resterende tal identificerer kontoen internt i betalingsbanken. De første fire cifre i routingnumre identificerer bankens reserveområde og identificerer type institution - bank eller drift - der udstedte checken. De andre cifre er tildelt af den amerikanske bankforening for at identificere de enkelte finansielle institutioner.

Kontroller kortnumre

Fordi debetkort og checkkort bruger systemer udviklet af kreditkortselskaber frem for check-cashing-teknologi, indarbejder de ikke routingnumre i kortet. Dette system giver hver indehaver et unikt kontonummer og bruger de første seks cifre i nummeret til at identificere den industri, der udstedte kortet - typiske industrier er bank-, luftfartsselskaber og teleselskaber - samt identificere kortets udsteder, såsom Visa eller MasterCard. De fleste af de resterende cifre fungerer som kontokortets unikke kontonummer, hvor det endelige ciffer tjener som en nøgle til kontrol af kontonumre mod en verifikationsalgoritme. I mange tilfælde er kortkontonummeret forskelligt fra det check- eller opsparingskontonummer, hvorfra det tegner penge.

Bestemmelse af routingnumre

I nogle tilfælde, f.eks. Når der anmodes om midler, skal deponeres direkte på en konto, hvorfra et kontokort trækker, skal kunderne angive routing nummeroplysninger. I stedet for at henvise til et kontrolkort, bør de søge oplysningerne fra en af ​​deres checks. Hvis kontohaveren kun bruger pengeautomatudbetalinger og elektroniske overførsler og ikke skriver checks, skal han kontakte sin bank for at hente routingsnummeret og kontonummeret for den konto, der er knyttet til kortet.

Sikkerhedsfunktioner

Udover at bruge et nummereringssystem, der gør checkkort kompatibelt med det eksisterende kreditkortnummer og identifikationssystem, opretholder et nummer, der adskiller sig fra en kontokontos ruteflyvning og kontooplysninger, et sikkerhedsniveau til kortet. Hvis kortet går tabt eller stjålet, kan udstederen simpelthen udstede et nyt kort med et andet nummer til kortindehaveren. Hvis nummeret var unikt med kontonummeret - som er tjekket imod individuelle tjeknumre, når checks er skrevet - ville en kontoindehaver have brug for en helt ny konto, hvis hans nummer blev kompromitteret.

Anbefalede Valg af editor