Anonim

kredit: @ amirafham / Twenty20

Sammenlægning af en husstand kommer med en lang række opgaver og udfordringer, næsten alle er umagen værd, men arbejder alligevel. Selv når du træffer fælles beslutninger om penge, taber du dog ikke helt lyst til at forkæle dig selv. En ny undersøgelse antyder at være i et forhold kan hjælpe dig med at budgettere bedre - især når, som Spice Girls engang sang, to bliver en.

Forskere ved Indiana's University of Notre Dame ønskede at vide mere om, hvordan vi beslutter at sprænge os selv, når vi laver penge sammen med en anden person. Gennem en række eksperimenter har de bemærket et mønster: Det var lettere at retfærdiggøre nyttige køb ("gas, forsikring og elektricitet") end sjove ("spise ude, alkohol, ferier og hår / skønhedsprodukter"), når du er udgifter fra en fælles konto. Det giver intuitiv mening på et logisk niveau, men valget at fokusere på væsentlige var konsistent på tværs af alle slags mennesker.

I hjertet er det ikke overraskende. Trods alt har ægteskab været et økonomisk arrangement langt længere end en romantisk. Selv i dag beslutter vi ofte, om der skal laves en person baseret på økonomiske data - og vi lærer god pengeadfærd på vores partneres måde, før vi beslutter at flytte sammen. At være i stand til at tale åbent om penge er en vigtig søjle til et stærkt og kommunikativt forhold, især fordi det er så nemt at falde i vaner med en partner.

At komme på samme side med impulskøb betyder noget, selvom de ikke giver dem helt op. "Hedoniske køb er forbundet med lykke", sagde studieforfatter Emily Garbinsky i en pressemeddelelse. Penge kan ikke købe dig kærlighed, men det kan hjælpe med nogle andre ting.

Anbefalede Valg af editor