Indholdsfortegnelse:

Anonim

Aktier er generelt værdsat på indtjening. Indtjeningen indregnes i resultatopgørelsen - den første finansieringsoversigt, som de fleste investeringsfolk ser på. Resultatopgørelsen viser en virksomheds omsætning, omkostninger og nettoresultat over en periode. Der er nogle investeringsfolk, der værdsætter virksomheder på udbytte og et cash flow grundlag. Udbetalt udbytte er dog ikke fundet i resultatopgørelsen, men i en anden årsregnskab.

Udbytte

Et udbytte er en kontant betaling til aktionærerne. Der er generelt to slags udbytter: Særlige udbytte, som et selskab annoncerer, hvis det har en ulempe af kontanter, og regelmæssigt udbytte, som et selskab betaler enten kvartalsvis, halvårlig eller årligt. En særlig udbyttemeddelelse øger normalt aktiekursen. Et almindeligt udbytte er allerede kendt af investorer og har ingen effekt på aktiekursen.

Resultatopgørelse

Resultatopgørelsen har kun en virksomheds indtægter og omkostninger, så investorer ved, hvor meget overskud et selskab havde i en vis periode. Det giver også oplysninger om antallet af udestående aktier. Da udbytte ikke er en udgift, er der ikke plads til det i resultatopgørelsen. Derfor hører det ikke til resultatopgørelsen, men en anden finansieringsoversigt.

Pengestrømsopgørelse

På pengestrømsopgørelsen registreres alle kontante anvendelser og kvitteringer. Der er tre sektioner - drift kontantstrøm, investering cash flow og finansiering cash flow. Finansiering af pengestrømme er, hvor et selskab viser, om det tog ud lån, tilbagebetalt lån, udstedt aktier, tilbagekøbte det eller foretaget andre betalinger til aktionærerne. Udbytte er i finansieringssektionen, fordi de er kontantbetalinger til aktionærerne.

Balance

Et udbetalt udbytte har også indflydelse på balancen. En balance indeholder en oversigt over selskabets aktiver, passiver og egenkapital. Normalt erklærer et selskab først et udbytte og betaler det derefter et par uger eller en måned senere. Når det er erklæret, er det opført som udbytte på balancen, og det reducerer egenkapitalen, fordi der udbetales penge til aktionærerne. Når den er betalt, lukker den udbetalte konto ud, og et selskab nedsætter kontanter, fordi der udbetales kontant betaling.

Anbefalede Valg af editor