Indholdsfortegnelse:

Anonim

Rating aktier er meget ligesom rating virksomheder. Pris- og volumenhistorik giver dog yderligere spor om retningen og værdien af ​​selskabets aktier. Der er to hovedlejre med hensyn til vurdering af en bestand: grundlæggende og tekniske. Investorer kan lide at bruge grundlæggende analyser til at finde ud af, hvad de skal købe og teknisk analyse for at identificere den rigtige tid til at købe. Nedenstående vil vise, hvordan man vurderer en aktie baseret på cash flow, rentabilitet og gæld.

Trin

Hent årsrapporten eller 10K for det firma, der udstedte bestanden. Årsrapporten og / eller 10K findes på selskabets hjemmeside. Se efter en "Investor Relations" faneblad.

Du kan også indtaste en virksomheds ticker-symbol på et websted som Yahoo! Finance, og klik derefter på "SEC Filings" for at finde det, du har brug for.

Trin

Vurder aktien på grundlag af likviditet eller selskabets pengestilling. Frie pengestrømme betyder, at et selskab er i stand til at betale sine nuværende forpligtelser. Bedøm selskabet på en skala fra 1 til 5, hvor 1 er lav likviditet og 5 er høj likviditet. Brug det nuværende forhold (omsætningsaktiver / kortfristede forpligtelser) som en foranstaltning. Du kan finde disse oplysninger på balancen.

Trin

Vurder aktien baseret på rentabilitet. At tjene penge er nøglen til at få et afkast. Bedøm virksomheden på en skala fra 1 til 5; 1 er et selskab med lav rentabilitet og 5 er selskab med høj rentabilitet. Brug overskudsgrad (salg / nettoindkomst) som en foranstaltning. Du kan finde begge disse poster på resultatopgørelsen.

Trin

Bedøm selskabet baseret på gæld. I finanser svarer gæld til risiko. Et selskab med høj gældskvoter er en højere risiko. Bedøm virksomheden ud fra en skala fra 1 til 5, hvor 1 er høj gæld og 5 er lav gæld. Brug gældsforholdet (langfristet gæld / aktiekapital) som en foranstaltning. Du kan finde disse to linjeposter på balancen.

Trin

Tilføj opgørelserne for likviditet, rentabilitet og gæld. Hvis livet var retfærdigt, skulle en højere rating oversætte til en bedre investering. Ak, det bedste en rating kan gøre er at styre dig i den rigtige retning.

Anbefalede Valg af editor