Indholdsfortegnelse:

Anonim

Opfundet i 1953, fortsætter Lexan med at være en populær og nyttig plastik. Lexan er faktisk mærket for en termoplast kaldet polycarbonat. Lexan bruges ofte i hjelme (herunder dem, der anvendes af NASA astronauter), bilruder og skudtætte vinduer. Fordi Lexan er navnet-mærkeversionen af ​​polycarbonat, kan det være dyrt. Hvis du leder efter et klart materiale med lignende egenskaber som Lexan, er der flere alternativer, du måske overvejer.

Lexan bruges ofte til Windows.

Akrylglas

Akrylglas er et almindeligt alternativ til polycarbonater som Lexan. Akryl er faktisk ikke et glas - det er en termoplastisk som polycarbonat. Det kemiske navn for akryl er Poly (methylmethacrylat), ofte forkortet til PMMA. Akryl er udviklet i 1928 og er billigere, slidstyrke og bruger ikke det kræftfremkaldende kemiske bisphenol-A. Akryl er også meget let at forme og forme. Akryl er ikke helt så stærk som Lexan, men er ofte tilstrækkelig til alle, men de mest krævende applikationer.

Ultra High Molecular Weight Polyethylen

Polyethylen med høj høj molekylvægt er et andet alternativ til Lexan. Alle er bekendt med polyethylenprodukter, fordi plastikvarer er fremstillet af dette materiale. Polyethylen med høj høj molekylvægt er en tættere udgave af plastposen, hvilket resulterer i en meget robust termoplast. Polyethylen med høj høj molekylvægt er blevet anvendt i det medicinske samfund til implantater. Der findes også flere kuglebeskyttede vestfabrikanter, som foretrækker polyethylen med høj høj molekylvægt.

Hærdet glas

Hærdet glas, også kendt som hærdet glas, er et alternativ til Lexan i mange anvendelser. I modsætning til Lexan, akryl og polyethylen er hærdet glas ikke termoplastisk. Hærdet glas er skabt ved at tage regelmæssigt glas og behandle det med specielle varme- og kompressionsteknikker. Nogle hærdet glas er også lavet ved brug af kemikalier. Denne behandlingsproces producerer et glas, der er stærkt, modstandsdygtigt over for splittring og meget holdbart.

Anbefalede Valg af editor