Indholdsfortegnelse:

Anonim

Det er vigtigt at afbalancere din tjekbog, så snart din kontoudskrift er tilgængelig, enten online eller via mail. Dette er den bedste måde at dobbelttjekke på, at du ikke har glemt en post på dit checkregister, og at al din matematik er korrekt. Hvis du ikke gør dette, kan det resultere i en ukorrekt kontosaldo og føre dig til at tro at du har flere penge på din konto, end du rent faktisk gør. Med de forkerte oplysninger kan du springe en check og pådrage overdragen gebyrer. Det tager kun et par minutter i slutningen af ​​hver måned at afstemme din tjekbog og sikre, at saldoen er korrekt.

Sådan balancerer du en kontokredittering: JDiamante / iStock / GettyImages

Log alle transaktioner med det samme

Nøglen til at have en afbalanceret checkbook tager tid til at logge hver transaktion i dit checkregister, når du gør det. Hvis du stopper ved en pengeautomat og trækker $ 20, skal du ikke forlade bankens parkeringsplads uden at trække $ 20 på dit checkregister. Hvis du behandler en ven til frokost på den lokale spisestue og betaler med dit betalingskort, skal du ikke forlade restauranten uden at tilføje disse oplysninger til dit checkregister. Hver registreret transaktion skal indeholde datoen, tjek nummeret, hvis det er relevant, forklaring, beløb og ny samlet saldo.

Undersøg bankerklæringen

Så snart du modtager kontoudskriftet, vil du gerne sammenligne transaktionerne med de indtastninger, du har foretaget i checkregistret. Gå gennem erklæringen en linje ad gangen og enten markere den tilsvarende post i dit register eller sæt et afkrydsningsfelt ud for det. Når du er færdig, kan du se, om der er nogen indlæg i din tjekbog, der ikke vises på din erklæring.

Tilføj manglende oplysninger

På samme tid vil du gerne markere ved siden af ​​hver post på din erklæring, som du finder i checkregistret. Hver ukontrolleret genstand betyder, at du har glemt at indtaste i dit register. Udover at logge de manglende transaktioner i dit register, skal du se på kontoudtoget for at se, om du blev opkrævet gebyrer eller hvis du har optjent nogen interesse. Det er nu tid til at liste disse i din check register.

Brug formularen

Næsten hver bank giver en balanceblank på bagsiden af ​​den månedlige kontoudskrift. Hvis du ikke modtager en papirerklæring, har din bankens hjemmeside formentlig den formular du bruger til at afbalancere din tjekbog. Start processen med slutbalancen på din kontoudskrift. Tilføj eventuelle indskud du har foretaget siden udsagnet blev udstedt til slutbalancen. Herefter trække eventuelle tilbagetrækninger, der ikke har ryddet, eller som du har lavet siden udsagnet blev udstedt. Denne sum skal svare til summen i dit checkregister.

Find eventuelle fejl

Hvis dine totaler ikke stemmer overens, skal du omhyggeligt gennemgå hver transaktion siden din sidste erklæring for at finde fejlen. For eksempel kan du have skrevet $ 53.06 i dit register, når du skulle have skrevet $ 35.06. Det er bedst at bruge en lommeregner på dette stadium, hvis du har lavet en mental fejl, når du tilføjer eller subtraherer fra tidligere totals. Du kan finde det nyttigt at tegne en linje under den sidste post, når du har afbalanceret din tjekbog. Når du får kommende måneds erklæring, kan du hurtigt se tilbage og se, hvor du skal starte.

Udnyt Online og Mobile Banking

Du behøver ikke vente på din næste sætning for at komme frem for at holde din checkbog afbalanceret. Log ind på din banks online-system, eller åbn bankens mobilapp for at se dine seneste transaktioner. Sammenlign dem med dit checkregister. Hvis du gør dette en gang i ugen, vil du kunne se og rette op på problemer meget tidligere.

Anbefalede Valg af editor