Indholdsfortegnelse:

Anonim

Arizona lov giver kvalificerede skattepligtige en statsskat af indkomstskat, der skal anvendes mod øgede punktafgifter pålagt af amtslige regeringer. Krediten er tilgængelig hvert år afhængigt af skatteyderens indkomst. Selv hvis krediten overstiger skatteyderens skattepligtige forpligtelse, er skattepligtige berettiget til betaling for kreditten på samme måde som en restitution.

Arizona punktafgift

Arizona punktafgifter pålægges af alle amter undtagen Pima County. Formålet med afgiften er at give indtægter til at betale for amtstjenester, såsom offentlig transport, eller drive amt-faciliteter, fx et fængsel. Amt punktafgiften er typisk tilføjet til staten omsætningsafgift, der er 6,6 procent i august 2011. For eksempel tilføjer Maricopa County en 0,5 procent transport punktafgift og en 0,2 procent fængselsskat punktafgift til staten omsætningsafgift.

Øget punktafgiftskredit

I 2000 vedtog vælgere i Arizona et forslag om tilladelse til en kredit for øgede punktafgifter. Formålet med kreditten er at yde handicappede og lavindkomstpersoner økonomisk bistand i form af skattefradrag. I 2004 offentliggjorde Arizona Citizens 'Finance Review Commission en rapport om indtægts- og skattepolitik i Arizona. Blandt sine anbefalinger støttede Kommissionen fortsættelse af krediten for øgede punktafgifter.

Støtteberettigelse for punktafgiftskredit

En skattepligtig i Arizona er berettiget til punktafgiftskredit, hvis han ikke kan hævdes som en afhængig af en anden skattepligtig og skatteydernes justerede bruttoindkomst er $ 25.000 eller mindre for en giftfælles fil eller et enkelt hoved af husholdningsfiler, eller $ 12.500 eller mindre for en enkelt fil eller en gift arkivering separat. En skatteyder er ikke berettiget til krediten for skatteår efter 2002, hvis skatteyderen er blevet fængslet i en føderal, statslig eller lokal facilitet i 60 dage eller mere i skatteåret.

Påstand om kredit

Støtteberettigede skattepligtige i Arizona hævder krediten for øget punktafgift på en af ​​to måder. Hvis skattepligtige skal indlevere enhver anden form for indkomstskat, f.eks. Formular 140A, kræves kredit på formularen ved hjælp af det fremlagte arbejdsark. Hvis skatteyderne ikke er forpligtet til at indgive en skatteformular, skal skatteyderne bruge Form 140ET til at kræve krediten.

Anbefalede Valg af editor