Anonim

Banknumre på checks er etableret for at hjælpe banker og deres kunder med at behandle transaktioner. Flere tal trykt på personlige og forretningskontroller bruges til at identificere bankvirksomheden, kundens kontonummer, placering af kundekonto og det specifikke tjeknummer. Særlige blæk på checks muliggør elektronisk scanning af routingnumre, kontonumre og tjeknumre for at gøre behandlingen af ​​checks hurtigere og mere præcis. Og når du sender en check halvvejs rundt i verden, kan modtagerbanken tydeligt vide, hvor midler skal tegnes.

Numbers printed on checks bruges til at identificere banken corporation.credit: Ingram Publishing / Ingram Publishing / Getty Images

Se på tallene nederst på check.credit: NAN104 / iStock / Getty Images

Se på tallene i bunden af ​​checken. Dette er MICR-linjen (Magnetic Ink Character Recognition). Der er to sæt kodede tal; Den første indeholder bankens rutingsnummer, og den anden indeholder kundens kontonummer sammen med kontrolnummeret på den specifikke check. Disse tal er trykt med en særlig type blæk, der gør det muligt for kodningsmaskiner at læse dem elektronisk.

Find tjek nummer.kredit: Elena Elisseeva / iStock / Getty Images

Find tjeknummeret. Dette er trykt i øverste højre hjørne af checken. Det er også trykt i bunden af ​​checken på MICR-linjen. Kontrolnumre er sekventielle i en checkkonto.

Find bankernes routing nummer. Kredit: Jim DeLillo / iStock / Getty Images

Find bankens rutingsnummer nederst på checken i MICR-linjen. Disse tal er også henvist til ABA-numre eller routing-transitnumre og tildeles de finansielle institutioner af American Bankers Association (ABA). Dette 9-cifrede nummer tjener til at identificere din bank og kan begynde med 0,1,2 eller 3.

Se efter kontonummeret nederst på din check.credit: Scott Vickers / iStock / Getty Images

Kig efter kontonummeret. Dette nummer er unikt på din bank og er placeret på bunden af ​​checken på MICR-linjen.

Find det fraktionelle nummer. Kredit: Carl Hebert / iStock / Getty Images

Find det fraktionelle nummer. Det fraktionerede tal findes i øverste højre del af checken. Det kan vises lige under checknummeret, eller det kan udskrives til venstre for checknummeret. Det fraktionelle nummer identificerer den specifikke bank eller filial, som checken er trukket fra.

Se om du har et ACH R / T nummer på din check.credit: Michael Flippo / iStock / Getty Images

Se om du har et ACH R / T nummer. Det automatiske clearinghus (ACH) routing nummer findes under bankens navn og logo på venstre side af checken og kan være det samme som det ovennævnte routingsnummer.

Anbefalede Valg af editor