Indholdsfortegnelse:

Anonim

En punktafgift er en afgift på salg af et godt, såsom en ny bil, fast ejendom eller ammunition. Den føderale regering eller hver stat sætter sin egen punktafgift. Før du køber et nyt køretøj, for eksempel, lære at manuelt fastsætte punktafgift baseret på købsprisen. Matematikken er moderat let, og punktafgiftsskalkulatorer er tilgængelige for at hjælpe dig, selv om det ikke er nødvendigt at bruge en lommeregner til at beregne punktafgift.

Figur punktafgift ved hjælp af papir og pen.

Trin

Beregn punktafgift baseret på købsprisen. For eksempel, hvis din stat pålægger en punktafgift på 6 procent af et køretøjs købspris, vil du multiplicere købsprisen for det gode med 6 procent. Træk resultatet af købsprisen.

Trin

Beregn punktafgift baseret på et dollarbeløb. For eksempel, hvis fast ejendom er beskattet til $ 1,50 per $ 100, og købsprisen på et fast ejendom er $ 130.000, så er punktafgiften $ 1.950. Ligningen er $ 130.000 divideret med 100, efterfulgt af $ 1.300 ganget med $ 1,50. Hvis punktafgiften er $ 1 pr. Hver $ 500, og du køber et køretøj til en pris på $ 2.000, er punktafgiften $ 4.

Trin

Beregn punktafgift ved hjælp af en online-regnemaskine. Ofte tilbyder state websites og Department of Motor Vehicle websites gratis punktafgifter. Indsæt de krævede tal og få et skøn over punktafgiften.

Anbefalede Valg af editor