Indholdsfortegnelse:

Anonim

En kom-langs-klausul, også kendt som en drag-along-klausul, er en fælles bestemmelse indeholdt i aktionæraftaler, især i aftalerne fra voksende virksomheder, der søger venturekapital. Selv om de har fordele og ulemper, tjener disse klausuler fortrinsvis majoritetsaktionærer på bekostning af minoritetsaktionærer.

Nærbillede af forretningskontraktskredit: shironosov / iStock / Getty Images

Definition

En kom-langs-klausul giver visse aktionærer, som regel majoritetsaktionærer ret til at tvinge andre aktionærer til at sælge deres aktier, når de enkelte aktionærer beslutter at sælge deres. Af denne grund kaldes klausulen også en drag-along-klausul, fordi når den angivne aktionær beslutter sig for at sælge, kan han trække sammen med alle de andre i salget.

Krav

En minoritetsaktionær har ringe indflydelse. I det væsentlige skal den trækkende aktionær kun sikre sig, at de øvrige aktionærers interesser købes til samme pris og på samme vilkår som den trækkende aktionær.

formål

Kom-langs-klausuler indsættes i aktionæraftaler i to situationer. Den første er i aktionærens aftale om et selskab, der vil søge venturekapital. I dette tilfælde sikrer klausulen venturekapitalisten, at han vil have en let eksekverbar exitstrategi. Disse klausuler anvendes også i situationer, hvor det ikke er sandsynligt, at en investor vil købe noget mindre end 100 procent af selskabet. Her hjælper klausulen med at gøre virksomheden omsættelig.

Problemer

Det er ofte den eneste magt, som en minoritetsaktionær har at have noget at sige i driften af ​​virksomheden, at holde op med et potentielt salg. En kom-langs-klausul giver i grunden majoritetsaktionær ret til at forhandle et salg på vilkår, der er acceptable for sig selv, og overlader andre aktionærer slet ingen stemme.

Anbefalede Valg af editor