Indholdsfortegnelse:

Anonim

Udnyttelsen af ​​investeringer måles oftest ved den procentvise afkastprocent. En fælles metode til måling af investeringens afkast er at beregne dets dollarvægtede afkast, også kendt som internrenten. Dollars afkast anvendes til at beregne, hvor meget hver investerings dollar i gennemsnit returneres til en investor. Fordi det er en lang beregning, er det klogt at bruge den økonomiske regnemaskine.

Sørg for at indtaste din investerings nutidsværdi som et negativt tal, eller at regnemaskinen ikke kan gennemføre beregningen.

Trin

Indtast nutidsværdien som PV på din økonomiske regnemaskine. De oprindelige omkostninger ved en investering er kendt som nutidsværdien i denne finansielle beregning. Sørg for at indtaste nutidsværdien som et negativt tal, så kalkulatoren ved, at det er en kontant udstrømning.

Trin

Indtast den fremtidige værdi af investeringen som FV på din økonomiske regnemaskine. Den fremtidige værdi er den forventede salgspris på din investering. Dette vil være et positivt tal, da det er en pengestrøm til en investor.

Trin

Optag det samlede antal år af investeringen. Indtast antal år som N på din økonomiske regnemaskine.

Trin

Tryk på renteknappen på din økonomiske regnemaskine, og den vil beregne investeringens vægtede afkast.

Eksempel: En investering koster $ 10.000 og returnerer $ 25.000 om 6 år. Hvad er dens dollarvægtede afkast? Indgang: PV = - 10.000 FV = 25000 N = 6

CPT r = 16,49 procent om året = dollarn vægtet afkast

Anbefalede Valg af editor