Indholdsfortegnelse:

Anonim

Realrenter er en let at regne og vigtig nøgle til udlån. Realrenten eliminerer effekten af ​​inflationen ved at trække et inflationsindeks fra en rentesats. Realrenten afspejler långiverens fortjenstmargen efter at have taget højde for inflationen. Den resulterende beregning er en sand måling af udbyttet til rådighed for långiveren for brug af penge over tid. Historisk set har realrenterne i gennemsnit omkring 3 procent højere end inflationen for højkvalitetsgæld.

Forskning Dine investeringer forsigtigt før investeringen

Trin

Aflede en simpel beregning af realrenten ved at trække inflationen fra den nominelle rente (den nuværende rente). Den reale rente er den rente, der er nødvendig for låntagere og långivere til at drive forretning uden forventning om inflation. Hvis statsobligationsrenten er på 5% og inflationen er 4%, er den reelle rente 1%.

Trin

Beregner mere realistiske renter ved at erstatte den generelle inflationstakt for en mere passende sektorforanstaltning. For eksempel, i stedet for at bruge en national inflationstakt i en undersøgelse af industriel vækst, brug en passende industrisektor som engrosprisen for inflationen. Disse statistikker opbevares af Bureau of Labor Statistics og andre offentlige myndigheder.

Trin

Beregn specifikke realrenter. Kend den relevante rentesats, der repræsenterer den relevante tidsramme. For eksempel, brug en 30 års realkreditrente, hvis du måler boliglånsrenter. Brug en 5-årig bankudlånsrente, hvis du køber en bil. Brug en sats, der afspejler de mest sandsynlige omkostninger ved penge givet kredit og modenhed overvejelser.

Trin

Årliggør den månedlige rente på nominel inflation ved at trække stigningstakten for den foregående måned (sige 4 procent) og multiplicere med tolv: (.4 procent x 12 = 4,8 procent). Træk dette tal fra den nominelle rente for at opnå en øjeblikkelig rente.

Trin

Beregn den positive eller negative afkast af din investering. Hvis du køber en bil med 5% lån, og du beregner, at den nominelle inflation er 6 procent, så er din reelle rente 1 procent. Dette indebærer, at du rent faktisk laver 1 procent om året, fordi dine pengeomkostninger overskrides af den inflationsjusterede pengesats.

Trin

Ved, at långivere forventer en reel afkast for at kunne lave lån. Hvis renten er negativ, forventes en stigning i satser eller et fald i inflationen. Husk at renten er sammensat af både den reelle og inflationen justering satser. Kombiner raterne for at nå en sats af nominelle renter.

Anbefalede Valg af editor