Indholdsfortegnelse:

Anonim

For at kompensere for de høje omkostninger ved efteruddannelse giver Internal Revenue Service et skattefradrag for studielåns renter til enkeltpersoner med kvalificerende lån. At vide, om dit lån er kvalificeret til fradrag, hvis du er berettiget til at fratrække renterne og hvordan du kan fratrække renterne, kan du spare penge på din indkomstskat.

Krav

For at fradrage renter på et studielån skal lånet være i dit navn. For eksempel, selvom du betaler renter på dit barns lån, ville du ikke være i stand til at fratrække det, fordi lånet ikke er i dit navn. Men hvis du tager et lån i dit navn for at betale for dit afhængige barns uddannelse, ville du kunne fradrage den rente, du betaler på lånet.

Begrænsninger

IRS forhindrer visse personer i at fratrække studielånsinteresse, de ellers ville være berettigede til at fratrække baseret på deres ansøgningsstatus eller indkomst. Du kan ikke fratrække studielånsrente, hvis din ansøgningsstatus er gift, arkiveres separat. Hvis din ændrede justerede bruttoindkomst overstiger de årlige grænser, kan du heller ikke fratrække studielånsrenten. Fra og med 2010 skatteåret, hvis din ændrede justerede bruttoindkomst overstiger $ 75.000 ($ 150.000, hvis gift indgivelse i fællesskab), kan du ikke fratrække renterne.

Størrelsesgrænser

IRS begrænser mængden af ​​studielånsrente, som du kan trække fra din indkomstskat. Fra skatteåret 2010 kan du ikke fratrække mere end $ 2.500 i studielånsrente. Denne grænse gælder for den samlede rente, der betales på alle studielån, uanset om de er for din afhængige, flere afhængige, dig selv eller din ægtefælle.

Påstand om afdragsrente

For at gøre krav på studielånets rentegodtgørelse skal du registrere dine skatter ved hjælp af enten Form 1040 eller Form 1040A. Du behøver ikke at specificere dine skattefradrag for at afskrive studielånets renter. På formular 1040A rapporterer du fradraget på linje 18. Hvis du bruger Formular 1040, skal du rapportere fradraget på linje 32.

Anbefalede Valg af editor