Indholdsfortegnelse:

Anonim

Den forventede afkast af en portefølje er den procentdel, hvormed værdien af ​​en portefølje forventes at vokse i løbet af et år. En porteføljes forventede afkast kan afvige fra resultatet i slutningen af ​​et år, kaldet den faktiske afkast. En porteføljers forventede afkast beregnes ud fra sandsynligheden for en porteføljes potentielle afkast.

Investeringsporteføljer

En investeringsportefølje er en pulje af børsnoterede aktiver, der ejes af en virksomhed eller en person. Porteføljer består primært af aktier og obligationer, men kan også indeholde ædle metaller, fast ejendom og en række derivater. Porteføljer er samlet baseret på den forståelse, at investorer kan ved at investere i forskellige aktiver eller diversificere reducere risikoen for tab. I så fald kan investorer tildele aktiver i deres porteføljer i henhold til deres risikopræferencer.

Porteføljer og risiko

Risikoen for, at en portefølje taber værdi, kan aldrig helt elimineres. Niveauer af en sådan risiko korrelerer direkte med det potentielle afkastniveau. For eksempel er en portefølje, der udsættes for et højt risikoniveau, i stand til at give højere potentielt afkast end en portefølje, der udsættes for et lavt risikoniveau. Af denne grund består højrisikoporteføljer hovedsageligt af aktier eller egenkapital. I modsætning hertil omfatter lavrisikoporteføljer hovedsagelig fastkøbsposter, såsom obligationer og kortfristede (mindre end et år) pengemarkedsinstrumenter.

Forventet afkast

En porteføljers forventede afkast er et gennemsnit, der afspejler den historiske risiko og afkast af sine komponentaktiver. Af den grund er den forventede afkast udelukkende en formodning af hensyn til finansiel planlægning og er ikke garanteret. Alt i alt kan en investor forvente, at den faktiske afkast vil falde i nærheden af ​​denne figur.

Beregning

En given portefølje har generelt flere mulige resultater for så vidt angår den procentvise afkast. Ved hjælp af historiske data for værdipapirerne i en portefølje er det muligt at tildele en procentuel sandsynlighed for en håndfuld af resultater. Den forventede afkast beregnes ved først at multiplicere hver mulig retur med den tildelte sandsynlighed og derefter tilføje produkterne sammen.

Eksempel

Antag en portefølje er fast besluttet på at have tre mulige afkast: 40 procent, 20 procent og 5 procent. Der er en 10 procent sandsynlighed for et 40 procent afkast, en 45 procent sandsynlighed for et 20 procent afkast og en 70 procent sandsynlighed for et 5 procent afkast. Det forventede afkast ville være 16,5 procent, beregnet som følger:

(0,1 gange 0,4) plus (0,45 gange 0,2) plus (0,7 x 0,05) er lig med 0,04 plus 0,09 plus 0,035 lig med 0,165 eller 16,5 procent

Faktisk tilbagevenden

En porteføljers faktiske afkast er den procentdel, hvorved den samlede værdi steg eller faldt målt ved udgangen af ​​et år. Sammen med den oprindelige forventede afkast kan en porteføljes faktiske afkast bruges til bedre at forstå, hvorfor en portefølje udførte bedre eller værre end forudsagt.

Anbefalede Valg af editor