Indholdsfortegnelse:

Anonim

Brug denne simple teknik til at beregne den rente, du kan tjene på de penge, der er deponeret i din opsparingskonto.

Trin

For at begynde med skal du identificere den aktuelle rente (afkast), som din finansinstitution betaler på balancen på din opsparingskonto. Dette kan normalt findes på din opsparingskonto, eller på bankens hjemmeside. Typiske satser på sparekonti er lave, da pengene normalt er FDIC-forsikrede og har ringe risiko. For vores eksempel lad os bruge en rente på 1,5 procent om året for din konto. Du skal derefter konvertere dette procentvise beløb til et decimaltal for at gøre beregningen nemmere. For eksempel:

1,5 procent =.015 (tilføj et nul som en pladsholder for de ti steder og flyt decimalpunktet to steder til venstre).

Trin

Herefter bestemme mængden af ​​dine besparelser. For dette eksempel, lad os antage, at du har $ 10.000 på din opsparingskonto. Nu, at vi har de to oplysninger, vi har brug for til vores beregning, vil vi se, hvordan det ser ud.

$ 10.000 x.015 = $ 150 i rente optjent på din sparekontosaldo pr. År.

Trin

Endelig kan du yderligere finjustere disse beregninger for at bestemme, hvor meget du tjener på dine besparelser hver måned, hver uge og endda hver dag. Her er et par eksempler:

$ 150 (rente optjent over et år på $ 10.000) divideret med 12 (måneder om året) = $ 12,50 pr. Måned i rente optjent på denne saldo.

$ 150 (rente optjent over et år på $ 10.000) divideret med 52 (uger om året) = $ 2,88 pr. Uge i rente optjent på denne saldo.

$ 150 (rente optjent over et år på $ 10.000) divideret med 365 (dage om året) = $ 0,41 per dag i rente optjent på denne saldo.

Anbefalede Valg af editor